איך לחסוך בהוצאות בהקמת מסעדה
כדי להקים מסעדה מצליחה נדרשת השקעה כספית רבה (בין מאות אלפים למיליוני שקלים) בתחומים רבים ושונים . לדוגמה:
• כדי לקבל את אישור הרשויות נדרש להתאים את תשתיות הנכס לדרישות החוק הנוגעות למשרד הבריאות, המשרד לאיכות הסביבה, כיבוי אש,עירייה ועוד.
• כדי ליצור עסק יעיל וריווחי נדרש תכנון נכון של מבנה העסק לזרימת העבודה בין העמדות, רכישת ציוד וכלים מתאימים לכל עמדה והכשרת צוות לכלל המשימות הצפויות.
• כדי ליצור עסק שיווקי נדרש ליצור אווירה מיוחדת שתמשוך את הלקוחות ותגרום להם לחזור בתדירות רבה.לצורך כך נדרש לטפל בכל אחד מחושיו של הלקוח .עיצוב, ריהוט,כלים ,ניקיון ,תאורה ועוד(חוש הראיה), מערכת מיזוג , חימום בחורף (חוש המישוש) מערכת מוסיקה ואקוסטיקה(חוש השמיעה)ריחות אפיה ובישול (חוש הריח) ועוד בפרטים שונים ורבים.
• ובל נשכח לדאוג לחוש הטעם, של הלקוחות, ולהכין לכבודו תפריט מתאים, מעניין ,אטרקטיבי וכלכלי.
הקטנת ההוצאות בהקמת המסעדה, יכולה להשפיע רבות על התוצאות העסקיות של העסק ועל כן רצוי למצוא פתרונות שישלבו מחד יצירת עסק אטרקטיבי שיביא מכירות ומנגד השקעה כספית נמוכה.
להלן מספר דרכי פעולה :
• העדפת נכס שקיימות בו תשתיות שניתן להתאים את התכנון לקיים.
• רכישת ציוד מטבח משומש מאחד הספקים הרבים בתחום.
• יבוא אישי של חומרי גמר בניה , ציוד וריהוט ישירות מאולמות התצוגה בסין.
סין היא בירת התעשייה העולמית ומרבית מהמוצרים שמיובאים לישראל מיוצרים בה. היבוא האישי דורש הערכות ובעיקר נסיעה לסין לצורך בחירת הפריטים ורכישתם, אך המגוון העצום של הדגמים מכל פריט ,שמאפשר יצירת עיצוב מיוחד והמחירים הזולים שווים את הטרחה .
ביבוא אישי ניתן לרכוש,במחירים זולים במיוחד, חומרי גמר להקמת המסעדה כגון: ריצוף, אריחי קרמיקה לחיפוי ,כלים סניטרים ,דלתות ,ברזים ועוד. ניתן גם לרכוש ריהוט פנים וחוץ,ציוד בישול ואפיה, כלי הגשה ועוד פריטים רבים בחסכון נכבד.
התנהלות נכונה וחסכונית יכולה להשאיר תקציב גדול יותר לפעולות השיווק ההכרחיות להנעת הצלחתו של העסק וגם בכך לשפר את סיכויו להביא תשואה מהירה לבעליו.
Up rest
יעוץ תפעולי למסעדות ורשתות
0544845546